top of page

 

Mijn naam is Karin de Rooy (1966). Ik woon en werk in Gouda. Sinds kort heb ik ook een atelier in het hart van Rotterdam. Deze dynamische wereldstad past wonderwel bij de nieuwe fase in mijn persoonlijke ontwikkeling. Verandering is de enige constante; het leven zelf is een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Als ik tien jaar ben, gaan we op schoolreis naar het Spoorwegmuseum in Utrecht, en daar maak ik mijn eerste portret van een oud-machinist die trots poseert voor De Arend, een stoomtrein uit 1839. De fotografe in mij is geboren. Mijn ouders geven me de Agfamatic pocketcamera, en ik ben betoverd door de magie van het fotorolletje. Als ik achttien jaar ben, koop ik mijn eerste Minolta spiegelreflexcamera, en leer ik werken in de doka. Op de kunstacademie maak ik kennis met grafische technieken zoals etsen en linosnijden, die nieuwe mogelijkheden bieden om uit te drukken wat er in mijn binnenwereld speelt. Fotografie en grafiek zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Met een been sta ik in de fotografie, met het andere been in de grafiek. Als fotograaf ben ik op zoek naar de kern, de schoonheid en de kracht van mensen. Open, enthousiast en aandachtig zie ik de ander, en de ander zichzelf. In mijn werk als beeldend kunstenares zoek ik juist de stilte, om me te laten inspireren door de rijkdom van mijn eigen zintuiglijke werkelijkheid.

Leven en kunst

Het begin
Op twee benen
bottom of page